ROSEFRUITS.NL - production of rose hips for decoration

Tips bloemist & consument

Bloemist

Friendly Rose Fruits label. Zonder doornen en doornen verwijderd.
Indien u zeker wilt zijn van goed ontdoornde of doornloze rozenbottels vraag dan uw leverancier om uitsluitend rozenbottels te kopen met het Friendly Rose Fruits label. Om de bloemist van dienst te zijn, wordt van bedoornde rassen de steel ontdoornd tot ruim de helft van de steel en/of tot de 1e vertakking. Dit betekent dat aan het bovenste deel van de tak nog steeds doornen kunnen zitten! Meer informatie over het Friendly Rose Fruits label, het complete assortiment ook van collega’s en voorbeelden van toepassingen met rozenbottels zie www.friendly-rose-fruits.nl
Bewaring Rozenbottels
Rozenbottels zijn geen bloemen maar is fruit. Ze blijven het langst mooi wanneer ze zo koud én vochtig mogelijk bewaard worden. Bewaring boven nul is aan te bevelen, al kunnen rozenbottels van nature tegen een lichte nachtvorst zo lang ze nog goed hard zijn. Een lage luchtvochtigheid als gevolg van verwarming of koeling zal eerder uitdroging (krimp) tot gevolg hebben. Voor de bewaring in een koelcel kan afdekken met plastic het uitdrogen tegengaan. Bij koud en vochtig weer kunnen rozenbottels prima buiten bewaard of uitgestald worden zolang er geen vorst is.
Pimp your hips
Door ze te dompelen in kaarsvet of bijvoorbeeld te bespuiten met sneeuw kunt u rozenbottels “pimpen” en een tweede leven geven.
Puur Rozenbotteltakken
Een vaas met puur alleen rozenbotteltakken of een rozenbottelkrans is extra lang houdbaar en geschikt voor zowel binnen als buiten. Rozenbottels hebben weinig te lijden van wind of regen dus kunnen ook prima op de tuintafel zullen rozenbottels
Verkrijgbaarheid
Rosefruits.nl verkoopt uitsluitend direct aan de groothandel en via de veilingklokken in Rijnsburg, Aalsmeer, Naaldwijk, Bleiswijk, Eelde en RheinMaas.
Arrangementen met rozenbottels
Kijk op www.friendly-rose-fruits.nl voor foto’s van toepassingen met doornloze en ontdoornde rozenbottels.

Consument

Puur Rozenbotteltakken
Puur alleen rozenbotteltakken in een vaas met of een rozenbottelkrans is veel langer houdbaar dan een gewone bos bloemen. U haalt er de herfstsfeer mee in huis.
Ook voor buiten
Rozenbotteltakken of –kransen hebben weinig te lijden van wind of regen dus kunnen in de herfst ook prima uw tuin verfraaien, bijvoorbeeld op een tuintafel.
Een tweede leven
Van vele rassen drogen de bottels mooi in zodat u er lang van kunt genieten. Zodra u uiteindelijk besluit ze weg te gooien overweeg dan of u ze nog een tweede leven kunt geven in de tuin, bijvoorbeeld op de tuintafel. Tot aan de winter wordt uw tuin zo met herfstkleuren verfraaid en de vogels zullen er dankbaar van eten zodra er gebrek aan voedsel is in de natuur.
Verkrijgbaarheid
Rosefruits.nl verkoopt uitsluitend direct aan de groothandel en via de veilingklokken in Nederland.
Vanaf september tot aan de kerst zijn rozenbotteltakken en rozenbottelkransen verkrijgbaar via uw bloemist.

Zoeken

Friendly Rose Fruits

Rosefruits.nl is lid van FRIENDLY Rose Rruits doornloze of ontdoornde rozenbottels.

Nieuws