Tips bloemist & consument

Bloemist

Bewaring Rozenbottels
Rozenbottels zijn geen bloemen maar is fruit. Ze blijven het langst mooi wanneer ze zo koud én zo vochtig mogelijk bewaard worden. Bewaring boven nul is aan te bevelen, al kunnen rozenbottels van nature tegen een lichte nachtvorst zo lang ze nog goed hard zijn. Een lage luchtvochtigheid als gevolg van verwarming of koeling zal eerder uitdroging (krimp) tot gevolg hebben. Voor de bewaring in een koelcel kan afdekken met plastic het uitdrogen tegengaan. Bij koud en vochtig weer kunnen rozenbottels prima buiten bewaard of uitgestald worden zolang er geen vorst is.

Pimp your hips
Door ze te dompelen in kaarsvet of bijvoorbeeld te bespuiten met sneeuw kunt u rozenbottels “pimpen” en een tweede leven geven.

Puur Rozenbotteltakken
Een vaas met puur alleen rozenbotteltakken of een rozenbottelkrans is extra lang houdbaar en geschikt voor zowel binnen als buiten. Rozenbottels hebben weinig te lijden van wind of regen dus kunnen ook prima de tuintafel verfraaien in de herfst.

Verkrijgbaarheid
Rosefruits.nl verkoopt uitsluitend direct aan de groothandel en via de veilingklokken in Rijnsburg, Aalsmeer, Naaldwijk en Eelde.

Consument

Puur Rozenbotteltakken
Puur alleen rozenbotteltakken in een vaas of een rozenbottelkrans is veel langer houdbaar dan een bos gemengde bloemen. U haalt er de pure herfstsfeer mee in huis.

Ook voor buiten
Rozenbotteltakken of –kransen hebben weinig te lijden van wind of regen dus kunnen in de herfst ook prima uw tuin verfraaien, bijvoorbeeld op een tuintafel.

Een tweede leven
Van vele rassen drogen de bottels mooi in zodat u er lang van kunt genieten. Zodra u uiteindelijk besluit ze weg te gooien overweeg dan of u ze nog een tweede leven kunt geven in de tuin. Tot aan de winter wordt uw tuin zo met herfstkleuren verfraaid en de vogels zullen er dankbaar van eten zodra er gebrek aan voedsel is in de natuur.

Verkrijgbaarheid
Rosefruits.nl verkoopt uitsluitend direct aan de groothandel en via de veilingklokken in Nederland. Tussen september en december zijn onze producten verkrijgbaar via uw bloemist.

Contact


ROSEFRUITS.NL                 
“powered by Stokman Rozen”

Engelenhof 6
6862 VC Oosterbeek
eric[@]rosefruits.nl

Volg ons