Over ons

Rosefruits is een samenwerking van al meer dan 10 jaar tussen twee kwekerijen in Servië en Stokman Rozen. Op de veiling worden de producten verkocht onder Stokman Rosefruits met aanvoernummer 94472 en Stokman Rozen Fruit met aanvoernummer 94389. 

Op beide kwekerijen is rozenbottel het enige product. Er zijn maar zeer weinig kwekers in de wereld die alleen maar rozenbottels telen en dus volledig op dit product gespecialiseerd zijn. We leveren het grootste assortiment en ook het grootste aanbod ter wereld waaronder een heel aantal exclusieve producten. 

Momenteel staan er 25 hectare rozenbottels geplant en ieder jaar wordt er nog uitgebreid.

GECERTIFICEERD EN BIOLOGISCH

De omstandigheden in Servië zijn buitengewoon goed om mooie rozenbottels te telen. Wilde rozen groeien er uitstekend in de omgeving van nature. Door het droge klimaat hoeft er maar weinig gespoten te worden tegen schimmels en vermindert het risico op misoogst. Er worden geen herbiciden gebruikt want het onkruid wordt mechanisch, handmatig en sinds kort ook met stoom bestreden.  Gedurende de bloeiperiode spuiten we uiteraard helemaal niet omdat miljoenen bijen dan bezig zijn onze gewassen te bestuiven. Als de bestuiving goed is gegaan groeit er in juli een vrucht uit die na augustus van groen naar oranje of gelijk naar rood kleurt. De velden zijn heel ruim opgezet zodat er een optimaal natuurlijk evenwicht is. Binnenkort zullen wij gecertificeerd zijn en over een aantal jaren hopen wij ook biologisch geteelde producten te kunnen aanbieden.

PRODUCTEN

Op het moment voeren we 15 verschillende soorten rozenbottels. Er zijn verschillen in kleur, bottelgrootte, vertakking, en ook in levertijd. Waar we uniek in zijn is bijvoorbeeld de fel oranje grote bottel Sunset Hiphop. Ons meest exclusieve product is de rozenbottelkrans.  De grootste krans die we leveren op aanvraag heeft een diameter van bijna een meter. Het kost een dag werk om die krans te maken en er gaan ongeveer 10.000 kleine roosbotteltjes in. Maar dan heb je wel een exclusief product! In samenwerking met Kwekerij Kool werd  het product Autumn Rosefruits ontwikkeld. Onder één naam is dit product met kleine bottel het gehele herfstseizoen beschikbaar in lengtes van 40 tot 90cm.

DOORNLOOS

Doornloze rozenbottels zijn ons handelsmerk geworden en het heeft gezorgd voor een imagoverbetering in het algemeen en toename aan populariteit. Nu doornen geen punt meer zijn rozenbotteltakken een serieus product geworden en een populaire aanwinst in een exclusief herfstboeket. De sorteercode 024 “zonder doornen en zonder blad” werd op ons initiatief ingevoerd en is nu de standaard geworden.

EXCLUSIEVE SAMENWERKING

Vanuit Servië worden de rozenbottels naar Nederland geëxporteerd waar alles bij OZ Import in Aalsmeer binnenkomt. Met OZ Import, tegenwoordig Coloriginz, hebben al jaren een exclusieve samenwerking. Zij pakken de producten bij aankomst uit, regelen de logistiek, doen de verkoop direct en via webshop.

coloriginalz logo

Contact


ROSEFRUITS.NL                 
“powered by Stokman Rozen”

Engelenhof 6
6862 VC Oosterbeek
eric[@]rosefruits.nl

Volg ons